Teatr Weimar

Teatr Weimar är konstnärskollektiv dit scenkonstnärer inom olika yrken är knutna och som konsekvent arbetar med att utveckla teatern som konstform.

Teatr Weimar har ingen fast ensemble men nedan följer en förteckning på folk som på olika väg är knutna till teatern

Jörgen Dahlqvist | Dramatiker, regissör
Jörgen Dahlqvist startade Teatr Weimar 2003. Han har sedan dess arbetat som regissör och dramatiker. Han är sedan 2009 även prefekt på Teaterhögskolan i Malmö.

Christina Ouzounidis | Dramatiker, regissör
Christina Ouzounidis är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Hon arbetar som regissör och dramatiker. Hon har en doktorandtjänst på Teaterhögskolan i Malmö där hon också är lärare på dramatikerutbildningen.

Linda Ritzén | Skådespelare, regissör
Linda Ritzén gick ut Teaterhögskolan i Malmö 1999. Linda Ritzén är också verksam som scenframställningspedagog (bl.a på Teaterhögskolan i Malmö).

Johan Bergman | Rum, kostym och ljus
Johan Bergman har arbetat på Teatr Weimar sedan starten 2003. Han har även arbetat med produktioner på Teaterhögskolan i Malmö, Ystad Teater samt på andra fria grupper i Malmö. Senaste åren arbetar han och Jenny Ljungberg tillsammans med rum, kostym och ljus.

Jenny Ljungberg | Rum, kostym och ljus
Jenny Ljungberg är utbildad kostymör i Antwerpen. Hon har arbetat på Malmö Dramatiska Teater, Teaterhögskolan i Malmö, Institutet och andra fria teatergrupper i Malmö. Senaste åren arbetar hon och Johan Bergman tillsammans med rum, kostym och ljus.

Fredrik Haller | Dramaturg, Regissör
Fredrik Haller är regissör och dramaturg. Han är även anställd på Teaterhögskolan i Malmö som teorilärare där han även är ansvarig för Dramatikerutbildningen.

Rafael Pettersson | Skådespelare, filmregissör
Rafael Pettersson gick ut Teaterhögskolan i Malmö 2004. Rafael Pettersson har också gjort en mängd roller i olika filmer och TV-serier. Förutom det har han och skrivit och regisserat egna filmer.

Nils Dernevik | Skådespelare
Nils Dernevik gick ut Teaterhögskolan i Malmö 2009. Han har därefter arbetat på Jämtlands län musik och teater. Han har också arbetat på Shakespeare på Gräsgården i Vadstena.

Sandra Haraldsson | Mask och ateljé

Johan Nordström | Teknik
Johan Nordström har tidigare bla. arbetat i ett flertal projekt med Ars Nova samt som tekniker på Palladium och Inkonst.

Pia Örjansdotter | Skådespelare
Pia Örjansdotter är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Hon har de senaste åren varit med i ett tiotal uppsättningar på Teatr Weimar. Hon har också bland annat arbetat på Helsingborgs Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Dramaten och SVT.

Sandra Huldt | Skådespelare
Sandra Huldt är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Hon har bland annat arbetat på Unga Dramaten, Teater 23, Malmö Stadsteater och Teater Terrier.

Petra Hultberg | Skådespelare
Petra Hultberg är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och på Musikhögskolan i Göteborg. Hon avslutade sina studier på Teaterhögskolan med en magisteruppsats och har vid sidan av sitt arbete som skådespelare en doktorandtjänst på Teaterhögskolan i Malmö.

Henning Lundkvist | Konstnär
Henning Lundkvist har gått Konsthögskolan i Malmö och är konstnärlig ledare för hörspels- och ljudkonstsajten Radiowy.

Radiowy.se

Radiowy.se är Sveriges ledande hörspelsscen och drivs med stöd av Teatr Weimar och Framtidens Kultur. Konstnärlig ledare för Radiowy är konstnären Henning Lundkvist.

Jena Press


Jena Press är Teatr Weimars förlag för samtida dramatik och teater-teori. Jena Press släpper manus från samtida dramatiker.

Dramatic Writing Research Centre

Dramatic Writing Research Centre har som ambition att bidra till att bygga samtalsbroar mellan teaterns praktik och teori. Dramatic Writing Research Centre är ett samarbete mellan Teaterhögskolan i Malmö och Teatr Weimar. 

Kontakt

Tel (kontor):
040-611 30 30

Tel (mob):

0733-99 31 49
Jörgen Dahlqvist

Postadress:
S:t Gertrudsgatan 4C,
211 25 Malmö

E-post: info [at] teatrweimar.se

Hitta till oss etc
Weimarkollektivet