Ordet - kött

Ordet – kött är sista delen i Christina Ouzounidis triptyk Verbet tala. De första två delarna har också de satts upp av henne själv på Teatr Weimar. Ordet – kött fortsätter den påbörjade djupdykningen i en människas påståenden och deras relation till hennes identitet.

Föreställningen är uppbyggd kring en hårt rytmiserad text skriven utan roller och i växelsång med infällda körpartier.

"Om en säger mig att jag är lärd, snäll, vacker, galen eller modig, vad har det med mig att göra? Om alla säger mig att jag är lärd, snäll, vacker, galen eller modig, vad har det med mig att göra?

Identifikation är svaghet, bekvämlighet, en sorgligt missanpassad anpassningsförmåga som ratar livet och dess oändliga möjligheter."

Ur Ordet – kött

Pjäsen handlar om Ingen. Ställd inför döden i en slagen kultur, utlämnad endast till sitt eget språk som en räddare försöker hon genom att förneka alla egenskaper sätta sig själv fri. De outhärdliga försöken att komma loss, rannsakningen av det egna skärskådandet och kapitulationen inför det oönskade kräver sitt utrymme i en och samma person.

Pjäsen är en dekonstruktion av en människa. Vad återstår om vi skalar av oss alla egenskaper? Finns det någon kärna? Återigen blir vägran och förnekelse en människas orubbliga nödvändigheter och svekfulla följeslagare.

 

Produktionsfakta

Medverkande: Pia Örjansdotter
och Henning Lundkvist

Manuskript och inscenering:
Christina Ouzounidis
Ljus: Johan Bergman

Ljud: Henning Lundkvist

Premiär: tor 12/4 2007