Underjorden

I den romerska myten om Psyche och Cupido berättas det hur prinsessan Psyche förlorar sin älskare efter att ha gjort det förbjudna: tänt lampan och tittat på gudomen. I sina försök att återfinna honom hindras hon av sin svartsjuka svärmor, gudinnan Venus, och till slut tvingas hon över floden Styx, förbi den trehövdade tröskelväktaren och ner till Persefone, dödsrikets härskarinna. Underjorden är ett hörspel som färdas inåt, nedåt, för att slukas av mörkret och det okända. Det är en resa via uråldriga och samtida sagor och myter och berör det gräsliga i att inse tillvarons begränsningar, skräcken inför upplösningen och det olidliga i att acceptera sin egen dödlighet.
Text: Annika Nyman. Musik: Kent Olofsson. Regi: Jörgen Dahlqvist
Medverkande: Robert Ek, Stefan Östersjö

Millenials

Millenials är en skildring av tiden efter pandemins slut. I föreställningen möts två systrar i trettioårsåldern hos sin sjuka mamma i en lägenhet någonstans i Sverige. Tillsammans försöker dom hantera mammans psykiska sjukdom samtidigt med klimatkrisen, massutrotning av djuren, det närvarande kriget i Europa och deras förtvivlade ensamhet. I närheten av den sjuka mamman diskuterar systrarna livets stora frågor: Vad är det för mening att arbeta egentligen? Kommer det kapitalistiska systemet och patriarkala ordningen äntligen att kollapsa? Vilken hudkräm förhindrar finnar när man har mens? Millenials är ett öppet sår som där all möjligt skit i både familj och omvärld tar sig in och blir till en föreställning fylld av humor, kärlek och nattsvart ångest. Text och regi: Jörgen Dahlqvist. Rum: Johan Bergman. Kostym. Jenny Ljungberg
Medverkande: Hanna Carlsson och Felicia LöwerdahlDu Contrat Social

Du Social Contrat är en scenkonstföreställning som undersöker det kontrakt som sägs hålla samman samhället. Vi ställer frågan om vad som krävs av oss som medborgare för att vi ska vara en del av en social gemenskap och om det finns saker som vi kan göra för att få ett rättvisare samhälle. Måste samhällskontraktet kanske förnyas? Det konstnärliga arbetet är del av en forskningsstudie av Sima Nurali Wolgast och Jörgen Dahlqvist inom ramen för forskningsnätverket Crocus vid Lunds Universitet.
Konstnärligt koncept: Sima Nurali Wolgast och Jörgen Dahlqvist


Kalender 2022

Underjorden

Millenials


Du Contrat SocialPå och av andra teatrar

Frozen in Amber

Monument


The Alan Turing Opera Project


Komma till världen


Facebook

Är du intresserad av att få nyheter och tips lite oftare. Gilla vår Facebooksida!