Millennials

Millennials utspelar sig här och nu i en lägenhet någonstans i Sverige. Två systrar på besök hos sin psykiskt sjuka mamma försöker hantera klimatkris, massutrotning av djuren, det närvarande kriget i Europa och hela mänsklighetens förtvivlade ensamhet. Under mötet söker dom svar på livets stora frågor: vad är det för mening att arbeta egentligen? Kommer det kapitalistiska systemet och patriarkala ordningen äntligen att kollapsa? Vilken hudkräm förhindrar finnar när man har mens? Millennials är ett öppet sår fylld av humor, kärlek och nattsvart ångest.
Text och regi: Jörgen Dahlqvist.
Rum: Johan Bergman. Kostym. Jenny Ljungberg
Medverkande: Hanna Carlsson och Felicia Löwerdahl
Premiär: 11/11 på Ö2scenkonst på Bergsgatan 11 i Stockholm

Föreställningen är en del av Ö2scenkonsts residens. Ö2scenkonst stöds av Stockholms stad, Kulturrådet och ABF StockholmUnderjorden
I den romerska myten om Psyche och Cupido berättas det hur prinsessan Psyche förlorar sin älskare efter att ha gjort det förbjudna: tänt lampan och tittat på gudomen. I sina försök att återfinna honom hindras hon av sin svartsjuka svärmor, gudinnan Venus, och till slut tvingas hon över floden Styx, förbi den trehövdade tröskelväktaren och ner till Persefone, dödsrikets härskarinna. Underjorden är ett hörspel som färdas inåt, nedåt, för att slukas av mörkret och det okända. Det är en resa via uråldriga och samtida sagor och myter och berör det gräsliga i att inse tillvarons begränsningar, skräcken inför upplösningen och det olidliga i att acceptera sin egen dödlighet.
Text: Annika Nyman. Regi: Jörgen Dahlqvist och Kent Olofsson.
Musik: Kent Olofsson.
Medverkande: (Röster) Malin Molin, Johanna Malm, Iggy Malmborg, Henry Stiglund (Musiker) Robert Ek och Stefan ÖstersjöDu Contrat Social

Du Social Contrat är en scenkonstföreställning som undersöker det kontrakt som sägs hålla samman samhället. Vi ställer frågan om vad som krävs av oss som medborgare för att vi ska vara en del av en social gemenskap och om det finns saker som vi kan göra för att få ett rättvisare samhälle. Måste samhällskontraktet kanske förnyas? Det konstnärliga arbetet är del av en forskningsstudie av Sima Nurali Wolgast och Jörgen Dahlqvist inom ramen för forskningsnätverket Crocus vid Lunds Universitet.
Konstnärligt koncept: Sima Nurali Wolgast och Jörgen Dahlqvist


Kalender 2022

Millennials

Du Contrat Social


Underjorden

På och av andra teatrar

Frozen in Amber

Monument


The Alan Turing Opera Project


Komma till världen


Facebook

Är du intresserad av att få nyheter och tips lite oftare. Gilla vår Facebooksida!