Välkommen till Sverige

En autentisk berättelse inifrån flyktingströmmen 2015. I december 2015 åker Lukas Orwin som volontär till den grekiska ön Leros. I flyktinglägret lär han känna två syrier som under dramatiska former just anlänt genom en flykt över havet. ”H” är en ung man från Damaskus som reser ensam. ”Z” är en ung kvinna som reser med sina fyra barn, den yngsta 7 månader. Trots stora olikheter är det starten på en stark allians mellan tre 25-åringar: en sunni, en shia och en ateist. Vi får följa deras resa från lägret, till profitörer i Aten, genom Balkan-korridoren och Tyskland, hela vägen upp till Sverige.
Det här är en intim föreställning där Lukas Orwin genom hörlurar tar med publiken på en två och en halv timmes berättelse om möten mellan olika kulturer. Det är en reseskildring från ett Europa som precis är på väg att överge sina löften om solidaritet och medmänsklighet. Fem år senare blir berättelsen en beskrivning av en plats som bär på minnen om hur starka vänskapsband skapas trots svåra omständigheter.
Föreställningen är ett samarbete mellan Teatr Weimar och Teaterhögskolan i Malmö, där det är del av utvecklingsarbetet kring migration och nya sceniska berättarformat. Lukas Orwin har under sin masterutbildning undersökt olika format för att gestalta sina specifika erfarenheter; först i form av en virtual reality-föreställning, därefter en intermedial monolog i regi av den danska regissören Amanda Ginman, och slutligen genom sin examensföreställning som nu skrivits och arbetats om ytterligare.
Text och koncept: Lukas Orwin i samarbete med Fredrik Haller
Regi och video: Fredrik Haller och Jörgen Dahlqvist.
Musik och ljuddesign: Kent Olofsson
Gästspel på Dramaten 11-20/11
Dokuport - Teatr Weimars playfunktion

På Dokuport har vi börjat samla ihop föreställningar som vi producerat och/eller har varit inblande i och som legat utspridda på olika platser på nätet under en och samma adress.
-> Besök Dokuport

Med stöd av Statens Kulturråd, Malmö Kulturstöd, Kulturbryggan, och Region Skåne

Teatr Weimar 2020

Alan.
22/2 Laholms Teater, Halland Opera & Vocal Festival

Välkommen till Sverige
Gästspel på Dramaten 11-20/11

Provpublik

Om ni är intresserade av att se genrep och att få specialerbjudanden under föreställningsperioderna? Skicka oss din e-post till info [at] teatrweimar.se

Facebook

Är du intresserad av att få nyheter och tips lite oftare. Gilla vår Facebooksida!