Til eftertiden (samman hver for sig)
–  Danska AKT1 gör hörspel om tiden vi lever i

Vi har været frustrerede. Vi har været bange. Vi savner jer. Derfor har vi skabt et ekstraordinært hørespil specielt til denne mærkelige tid. Det hedder TIL EFTERTIDEN (SAMMEN HVER FOR SIG). 135 skuespillere har fra deres isolation stillet deres stemmer til rådighed for sammen at skabe et hørespil om det at være menneske i en krisetid. Vi håber, I vil lytte med, at I måske vil sprede ordet om dette lille fælles projekt, at I måske vil blive rørte, at I måske vil føle en form for sammenhold. Mest af alt håber vi, at I har det godt, og at vi ses på den anden side lige om lidt. TIL EFTERTIDEN (SAMMEN HVER FOR SIG) er produceret i samarbejde med Teater Momentum - Volume 13: UNDERGANGEN, og teksten er skrevet af Ida Marie Hede, Marie Bjørn, Niels Erling og Jörgen Dahlqvist.
->Besök AKT1Dokuport - Teatr Weimars playfunktion

På Dokuport har vi börjat samla ihop föreställningar som vi producerat och/eller har varit inblande i och som legat utspridda på olika platser på nätet under en och samma adress. Vi kommer under våren att färdigställa fler scenkonstföreställningar för att lägga ut. Vi vill bidra till att utveckla den digitala närvaron av scenkonst och vi hoppas också att vi i framtiden får tid att producera material enbart för detta format. 
-> Besök DokuportTransistor Sound - digital strömning av hörspel

Transistor Sound samlar på olika former av berättande där sammansättning av text, ljud och musik skapar äventyr för lyssnaren att ta del av. Vi tänker oss den här sidan som en upptäcksresa i nya sätt att berätta historier på – en upptäcksresa både för oss som skapar verken och för er som tar del av dem. Transistor Sound har ambitionen att bli en mötesplats för olika uttryck och konstområden där berättandet står i centrum. 
- Besök Transistor Sound
Alan

Alan. är en nyskriven opera av sångaren Albert Montañez och tonsättaren Kent Olofsson. Berättelsen baseras på Alan Turings liv. Alan Turing var matematikern som under andra världskriget knäckte koden till tyskarnas enigma-maskin.
Libretto: Albert Montañez. Musik: Kent Olofsson. Scenografi och ljus: Michael Rizzo
Video och regi: Jörgen Dahlqvist
Medverkande: Albert Montañez
22/2 kl 18.00 Laholms Teater, Halland Opera and Vocal FestivalJag är Jago


Jag är Jago är en monolog om en kulturell vantrivsel. Den handlar om att hålla käften, om att slitas mellan viljan att ta bladet från munnen och driften att rädda sitt eget skinn. Den rör sig i glappet mellan övergripande struktur och ideologi och den egna hopplösa mänskligheten. Den är rasande och opassande, full av ensamhet och elak komik. Med utgångspunkt i Shakespeares Othello söker den ständigt nya utgångspunkter i jakten på en uthärdlig tillvaro i samtiden. Föreställningen är en del av Annika Nymans doktorandprojekt vid Teaterhögskolan i Malmö. 
Text: Annika Nyman. Regi, ljus och video: Jörgen Dahlqvist. Rum: Jörgen Dahlqvist och Marcus Råberg. Teknik: Henrik Lagergren
Medverkande: Henry Stiglund
25-26/10 kl 19.00 och 30-31/10 kl 19.00 respektive 18.00
Spelar i Studio A, Teaterhögskolan i Malmö

Biljetter. www.kulturcentralen.nuBrand (videoinstallation)


Brand är en videoessä som tar sin utgångspunkt i dels USA migrationspolitik och dels i Henrik Ibsens pjäs Brand. På båtresa på Rio Grande.möts mexikaner som firar ett bröllop och amerikanske turister som får en rundtur på floden. Utifrån detta möte så görs en poetisk betraktelse om migration och turism och om den amerikanske presidenten idéer om att bygga en vallgrav med alligatorer för att bevaka den amerikanska gränsen.
Av Jörgen Dahlqvist, Kent Olofsson och Fredrik Haller
13/3 Performance Knowledge Seminar, Malta - Imställt pga av corona
23/3 On art and migration, Museum of Movement
- Imställt pga av coronaIn the Darkness, Everything Went All Black

Vi befinner oss på en plats i totalt mörker, i en värld där ljuset är långt borta. Det finns spår av liv på platsen, några har gömt sig och nu när de har fått sällskap av andra människor försöker de förtvivlat hitta en väg ut, ut mot friheten och ljuset. Men är människorna som gör dem sällskap i mörkret att lita på? In the Darkness, Everything Went All Black är en unik operaupplevelse.
Koncept: Hedvig Jalhed, Mattias Rylander, Jörgen Dahlqvist, Kent Olofsson och Agnes Wästfelt.
Musik: Kent Olofsson. Text: Jörgen Dahlqvist. Scenografi: Mattias Rylander
Medverkande: Hedvig Jalhed och Agnes Wästfelt
Ett samarbete mellan Operation Opera och Teatr Weimar
22/5 Linköping - Imställt pga av corona

Med stöd av Statens Kulturråd, Malmö Kulturstöd, Kulturbryggan, och Region Skåne

Teatr Weimar 2020

Alan.
22/2 Laholms Teater, Halland Opera & Vocal Festival

Brand (videoinstallation)

13/3 Performance Knowledge Seminar, Malta
23/3 On Migration and the Arts, Museum of Movement

Leros-Malmö
23/3 On Migration and the Arts, Museum of Movement

In the Darkness, Everything Went All Black
22/5 Linköping

Underjorden
24/10 Piteå International Performing Arts Biennial 2020

Provpublik

Om ni är intresserade av att se genrep och att få specialerbjudanden under föreställningsperioderna? Skicka oss din e-post till info [at] teatrweimar.se

Facebook

Är du intresserad av att få nyheter och tips lite oftare. Gilla vår Facebooksida!