Acoustmatic lab
Tre hörspelspremiärer i slutet av januari
Inter Arts Center, Malmö


Acousmatic Lab är ett månadslångt arrangemang på Inter Arts Center med en mängd konserter, seminarier, workshops och arbete med diffuserat och spatialiserat ljud. I slutet av januari kommer fokus ligga på hörspel och radioteater med tre premiärer.
Läs merKarlskrona/Malmö
Karlskrona/Malmö är första delen i en serie verk om konflikten mellan stad och land och dess konsekvenser. De små städerna avfolkas och samhällets stödsystem med allmännyttans service försämras. I denna förändring så uppstår en avgrund mellan stad och land som redan nu påverkar den politiska diskursen.
Koncept: Jörgen Dahlqvist, Kent Olofsson
Medverkande: Jörgen Dahlqvist, Kent Olofsson och Linda RitzénNattsekvenser
Koncept: Liv Kaastrup Vesterskov och Anton Jansson
Göte från andra sidan
Koncept: Carina Ehrenholm
Medverkande: Göte Ehrenholmpics

Skellefteå/Malmö
Premiär 17/3


Skellefteå/Malmö är andra delen i en serie verk om konflikten mellan stad och land och dess konsekvenser. De små städerna avfolkas och samhällets stödsystem med allmännyttans service försämras. I denna förändring så uppstår en avgrund mellan stad och land som redan nu påverkar den politiska diskursen.
Koncept: Jörgen Dahlqvist, Kent Olofsson och Linda Ritzén
Medverkande i projektet: Jörgen Dahlqvist, Kent Olofsson, Linda Ritzén, André Christenson m.fl

Transistor 3
Places and Spaces
Scenkonstfestival
Pågår under april


I april så drar den tredje Transistorfestivalen igång inom loppet av ett år. Den första festivalen hade tema ljud, den andra nya berättarformar för teatern och denna festival ägnar sig åt att utforska vad ett rum för berättande inom teatern kan vara. Genom Transistorfestivalen håller vi på att bygga upp en infrastruktur kring experimentell och konceptuell scenkonst i gränstrakterna mellan teater, fri konst och musik i Malmö i ett samarbete mellan det fria kulturlivet, Teaterhögskolan i Malmö och konstnärliga forskningscentret Inter Arts Center. Programmet för Transistor 3 kommer att innehålla ett tjugo-trettiotal scenkonstföreställningar, filmer, hörspel och nu även boksläpp. Programmet börjar släppas i januari.
Se tidigare program www.transistorfestivalen.seMed stöd av Statens Kulturråd, Malmö Kulturstöd

Kalender 2016

Acousmatic lab
Inter Arts Center

Transistor 3
Spaces and places
Scenkonstfestival under april
Läs mer

Skellefteå/Malmö
Teaterhuset Bastionen
Premiär 17/3

Provpublik

Om ni är intresserade av att se genrep och att få specialerbjudanden under föreställningsperioderna? Skicka oss din e-post till info [at] teatrweimar.se

Facebook

Är du intresserad av att få nyheter och tips lite oftare. Gilla vår Facebooksida!