Buddy Fucker

Buddy Fucker är en närgången och brutal beskrivning av hur krigets yttre press tvingar fram övergrepp mellan människor som står varandra nära eftersom det inte finns någon fristad att finna från det yttre våldet. Buddy Fucker bygger i botten på ögonvittnesskildringar från kriget i Irak som finns utlagda som bloggar på nätet. I dessa bloggar får man en annan bild av krigets verklighet. En mänskligare bild men också hemskare då man ser hur alla människor är förlorare i en strid utan enkla orsaker. Man ser också hur krigets yttre kalla logik blir oförståelig när den möter människors vardag, vare sig det är soldater eller civilbefolkning.

I Buddy Fucker ersätter klass kön i en kamp i relationen mellan en man och en kvinna. Våldet blir trivialt och sexualiserat och instängda i ett rum finns ingen utväg annat än genom varandra. Buddy Fucker är den andra delen av en planerad trilogi som undersöker kriget demoraliseringen. Uppsättningen. Nihil, den första delen i denna serie, som under våren kommer att släppas som ett hörspel på Teatr Weimars hemsida, undersöker hur ett ockuperande lands soldater demoraliseras i ett krig och ett land långt borta där de ser sig själva snarare som befriare än som ockupanter. Pjäsen visar också upp hur civilbefolkningen tvingas till våld för att försvara sig och hur detta leder till en stegrande våldsspiral som egentligen inte har något slut.

Skådespelare är Mattias Thorbjörnsson, som precis startat den fria teatergruppen Teater Insite (som i maj sätter upp en specialkomponerad Harold Pinter-föreställning) och innan det arbetat på bl.a Helsingborgs Stadsteater och Anne Johansson, som bl.a arbetat med Skånska Teatern och Darling Desperados och senast deltog i Teater Terriers kortteater/performanceprojekt Världens natt.

 

Produktionsfakta

Skådespelare:
Anne Johansson och Mattias Thorbjörnsson
Manuskript och inscenering:
Jörgen Dahlqvist
Scenografi:
Marcus Råberg
Ljus:
Johan Bergman
Rekvisitör/tekniker:
Tiina Fingerroos

Premiär fre 16/2 2007

Buddy Fucker/Blue Falcon/Bravo Foxtrot:
The one in ten people that are put on the planet to drag down the other nine.